06-12345678 info@stichtingboks.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN

Artikel 1 – Definities

In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande begrippen de volgende betekenis:

1.1 Stichting BOKS: Stichting BOKS, gevestigd te Bergen op Zoom, KvK nummer 86569791. Stichting BOKS gaat contracten aan met de Gemeenten voor onderdelen van jeugdzorg en besteedt de zorg uit aan onderaannemers. Daarnaast verzorgt Stichting BOKS één of meerdaagse training(en)/opleiding(en) gericht op jeugdigen, gezinnen en/of professionals.

1.2 Onderaannemer: de natuurlijke of de rechtspersoon, die op basis van de Algemene Voorwaarden van Stichting BOKS een overeenkomst sluit met Stichting BOKS om zorg, ondersteuning of behandeling te bieden.

1.3 Wettelijk Vertegenwoordiger: de persoon die de handelings- en/of wilsonbekwame Zorgvrager vertegenwoordigt, zijnde de ouder(s) of voogd in het geval van een minderjarige Zorgvrager en een curator of mentor in het geval van een meerderjarige Zorgvrager.

1.4 Belangenbehartiger: de door Zorgvrager aangewezen persoon die zonder wettelijke basis doch op basis van een schriftelijke opdracht van Zorgvrager deze vertegenwoordigt in het geval Zorgvrager meerderjarig is, maar niet in staat is tot een redelijke waardering van zijn belangen.

1.5 Indicatiebesluit: het besluit van een indicerende Gemeente of Gezinsvoogdij Instelling waarin is vastgelegd of en zo ja naar welke aard, omvang en duur Zorgvrager in aanmerking komt voor zorg.

1.6 Beschikking: het besluit van een door de Gemeente aangewezen indicatieorgaan (Centrum voor Jeugd & Gezin) waarin is vastgelegd of en zo ja naar welke aard, omvang en duur Zorgvrager in aanmerking komt voor zorg in het kader van de Jeugdwet. In sommige gevallen wordt het ook een Gezinsplan genoemd.

1.7 Zorg(verlening): (het verrichten van) handelingen op het gebied van zorg, ondersteuning en behandeling door een onderaannemer aan een Zorgvrager.

1.8 Zorgarrangement/plan van aanpak: de overeengekomen Zorg, afgeleid van het Indicatiebesluit/de Beschikking/Gezinsplan van Zorgvrager.

1.9 Begeleidings-/zorg-/trajectplan: het document waarin de afspraken over het Zorgarrangement/plan van aanpak schriftelijk uitgewerkt worden. Het Begeleidings-/zorg-/trajectplan vormt een geheel met de Zorgovereenkomst.

1.10 Zorg in natura (Z.I.N.): De door Stichting BOKS verleende Zorg aan Zorgvrager, die (behoudens een eigen bijdrage) rechtstreeks door de Gemeente aan Stichting BOKS wordt betaald.

1.11 Zorgovereenkomst: de individuele overeenkomst van zorgverlening die tussen Stichting BOKS en Zorgvrager schriftelijk wordt aangegaan en waarmee Stichting BOKS zich jegens Zorgvrager verbindt om tegen betaling zorg te verlenen.

1.12 Zorgvrager: degene die zorg-, begeleiding of behandeling ontvangt op basis van een besluit van een door de Gemeente aangewezen indicatieorgaan.

1.13 Gemeente: de woonplaats van Zorgvrager die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Jeugdwet, waarbij uitgegaan wordt van de richtlijnen t.a.v. het woonplaatsbeginsel van Zorgvrager conform communicatie VNG.

1.14 Training / opleiding: één of meerdaagse training/opleiding gericht op jeugdigen, gezinnen en /of professionals.

1.15 Wederpartij: degene die een overeenkomst is aangegaan met Stichting Boks. Hieronder o.a. verstaan de Gemeente, degene die deelneemt aan een training, degene die deelneemt aan een opleiding, de Zorgaanvrager waarvan de zorgverlening door de Zorgaanvrager dient te worden betaald en andere derden welke indirect partij zijn bij de overeenkomst.   

 

Artikel 2 – Toepasselijkheid

2.1 Alle offertes en overeenkomsten alsmede de uitvoering daarvan worden uitsluitend beheerst door onderhavige voorwaarden welke één geheel vormen met de overeenkomsten die Stichting BOKS met Zorgvrager/Onderaannemer/ Wederpartij sluit. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk schriftelijk met Stichting BOKS te worden overeengekomen.

2.2 De toepasselijkheid van eventuele andere voorwaarden waarnaar door Zorgvrager/Onderaannemer/ Wederpartij op enigerlei wijze wordt verwezen, wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

2.3 Eventueel afwijkende voorwaarden die door Zorgvrager/Onderaannemer/ Wederpartij worden gehanteerd, zijn voor Stichting BOKS slechts bindend indien en voor zover Stichting BOKS zich daarmee schriftelijk akkoord heeft verklaard. Aan dergelijke afwijkingen kunnen geen rechten worden ontleend met betrekking tot later tussen partijen ontstane rechtsverhoudingen.

2.4 Door ondertekening van het zorgarrangement/ plan van aanpak of overeenkomst in het kader van Hoofd- en Onderaannemerschap aanvaardt Zorgvrager/Onderaannemer/ Wederpartij de uitsluitende toepasselijkheid van deze voorwaarden.  Door middel van een inschrijving voor een training/opleiding aanvaart de Wederpartij de uitsluitende toepasselijkheid van deze voorwaarden.

2.5 Indien Stichting BOKS schriftelijk akkoord is gegaan met toepasselijkheid van afwijkende voorwaarden, blijven, ook al wordt dit niet uitdrukkelijk gesteld, deze Algemene Voorwaarden voor het overige onverkort van kracht.

2.6 Onder Zorgvrager/Onderaannemer wordt in deze Algemene Voorwaarden tevens verstaan de personen die geen partij zijn bij de overeenkomst doch die namens of ten behoeve van Zorgvrager/Onderaannemer de overeenkomst met Stichting BOKS aangaan en voorts de personen die, hoewel zij noch partij zijn bij de overeenkomst noch op enigerlei andere wijze betrokken zijn bij het aangaan van de overeenkomst, in een zodanige relatie tot Zorgvrager/Onderaannemer staan dat zij met Zorgvrager/Onderaannemer een organisatorisch verband vormen en namens dat organisatorisch verband gebruik maken van de door Stichting BOKS geleverde diensten.

2.7 Onder Stichting BOKS wordt in deze Algemene Voorwaarden tevens verstaan zij die namens of in opdracht van Stichting BOKS de opdracht uitvoeren. Met name zal jegens hen tevens de uit deze Algemene Voorwaarden voortvloeiende beperking van aansprakelijkheid in acht moeten worden genomen.

 

Artikel 3 – Aanbiedingen, aanvaarding opdrachten en overeenkomst

3.1 Alle door Stichting BOKS aan Zorgvrager/Onderaannemer gedane aanbiedingen zijn geheel vrijblijvend. Door Stichting BOKS gedane prijsopgaven en andere gedane opgaven geschieden tevens vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.

3.2 Eventueel later gemaakte aanvullende afspraken of wijzigingen alsmede mondelinge afspraken en/of toezeggingen door Stichting BOKS, door onderaannemer(s) namens Stichting BOKS of door onze vertegenwoordigers, binden Stichting BOKS slechts voor zover deze schriftelijk door de bestuurders zijn bevestigd.

3.3 Voor werkzaamheden waarvoor naar hun aard geen offerte c.q. opdrachtbevestiging kan worden verzonden, wordt de factuur tevens als de opdrachtbevestiging beschouwd. De factuur wordt alsdan geacht de overeenkomst juist en volledig weer te geven.

3.4 Stichting BOKS is gerechtigd bij of na het aangaan van de overeenkomst met Onderaannemer of Wederpartij, alvorens (verder) te presteren, van de Wederpartij zekerheid te eisen dat zowel aan betalingsverplichting als aan de overige verplichtingen zal worden voldaan.

3.5 Stichting BOKS is bevoegd om -indien Stichting BOKS dit noodzakelijk dan wel wenselijk acht- voor een juiste uitvoering van de overeenkomst derden in te schakelen, waarvan de kosten aan de Wederpartij zullen worden doorberekend conform de verstrekte prijsopgaven. Zo mogelijk en/of zo nodig zal Stichting BOKS hieromtrent met Zorgvrager/Onderaannemer overleg plegen.

3.6 De Overeenkomst wordt schriftelijk aangegaan en komt tot stand na ondertekening door Stichting BOKS en Zorgvrager/Onderaannemer, dan wel diens Wettelijk Vertegenwoordiger of Belangenbehartiger. Het recht op zorgverlening, conform het Indicatiebesluit, dan wel de Beschikking, dan wel het Gezinsplan vangt aan na ondertekening van het Zorgarrangement/plan van aanpak.

3.7 In het geval de zorgverlening op een eerdere datum is gestart dan de ondertekening van de overeenkomst, komt de overeenkomst tot stand op het moment waarop Zorgvrager / Onderaannemer daadwerkelijk zorg ontvangt/levert. In de overeenkomst wordt die ingangsdatum vastgelegd.

3.8 In geval deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomst tegenstrijdigheden bevatten, gelden de in de overeenkomst opgenomen voorwaarden.

 

 Artikel 4 – Kwaliteit Zorg(verlening)

4.1 Stichting BOKS verleent Zorgvrager, zorgverlening overeenkomstig de eisen van verantwoorde zorg en de geldende normen van professionaliteit, kwaliteit en wetenschap.

4.2 Stichting BOKS, dan wel de bij haar aangesloten Onderaannemers, voldoen aan de geschiktheidseisen t.b.v. de (deel)overeenkomsten met de Gemeente.

4.3 De Onderaannemer, die is genoemd in de zorgarrangement/plan van aanpak, is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kwaliteit van de zorg die wordt verleend. Stichting BOKS stelt aan de Onderaannemers als voorwaarde dat – indien van toepassing – uitvoering wordt gegeven aan alle vigerende wetgeving die daarop van toepassing is, alsmede dat wat andere relevante wetten / regelgeving voorschrijven.

4.4 De aanvaarde opdracht leidt tot een inspanningsverbintenis en niet tot resultaatsverbintenis. Stichting BOKS aanvaardt slechts die opdrachten, waarvoor het de kwalificaties bezit en zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

 

Artikel 5 – Beëindiging, annulering en opzegging Zorg(verlening)

5.1 De overeenkomst eindigt door:

  1. het verstrijken van de looptijd
  2. het verlopen van het afgegeven Indicatiebesluit, dan wel Beschikking, dan wel Gezinsplan.
  3. het overlijden van Zorgvrager/Onderaannemer
  4. een door Stichting BOKS geconstateerd definitief vertrek van Zorgvrager bij een bij Stichting BOKS aangesloten onderaannemer
  5. opzegging
  6. ontbinding
  7. een rechterlijke machtiging of andere titel op grond waarvan Zorgvrager elders gedwongen wordt opgenomen en de overeengekomen zorg- en dienstverlening als gevolg daarvan feitelijk wordt gestaakt
  8. in het geval van surseance van betaling, faillissement, toelating WSNP van Zorgvrager/Onderaannemerr/Stichting BOKS of Wederpartij.

5.2 Stichting BOKS kan de overeenkomst tussentijds opzeggen op grond van zodanig zwaarwegende redenen, dat voortzetting van de Zorgverlening in redelijkheid niet kan worden verlangd. Onder deze redenen wordt in ieder geval verstaan:

  1. Zorgvrager/Onderaannemer zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet naleeft
  2. Zorgvrager/Onderaannemer weigert de medewerking te verlenen die redelijkerwijs nodig is voor een goede uitvoering van de overeenkomst
  3. Zorgvrager/Onderaannemer, diens Wettelijk Vertegenwoordiger, Belangenbehartiger of andere bij Zorgvrager/Onderaannemer betrokkenen gedragingen vertoont/vertonen jegens medewerkers of Zorgvragers van Stichting BOKS, die voortzetting van de overeenkomst niet meer mogelijk maken
  4. de omvang of zwaarte van de zorgverlening door een gewijzigde (zorg)vraag zich zodanig ontwikkelt dat deze buiten de reikwijdte van de overeenkomst gaat vallen en Stichting BOKS en Zorgvrager/Onderaannemer geen afspraken kunnen maken over een aanpassing van de overeenkomst
  5. op het moment dat Stichting BOKS, als gevolg van een niet aan de Stichting BOKS verwijtbare omstandigheid, geen vergoeding meer ontvangt van de Gemeente voor de uitvoering van de overeenkomst en Zorgvrager/Onderaannemer deze ook niet voor eigen rekening afneemt.
  6. Zorgvrager als gevolg van een rechterlijke machtiging of andere titel gedwongen wordt opgenomen in een instelling en Stichting BOKS geen overeenstemming kan bereiken over de beëindiging dan wel, indien relevant, aanpassing van de zorgverlening.

5.3 In de gevallen genoemd in 5.2. kan opzegging door Stichting BOKS tussentijds tegen elke dag van de kalendermaand geschieden, met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden, tenzij dringende, aan Zorgvrager/Onderaannemer onverwijld mee te delen redenen, onmiddellijke beëindiging van de Overeenkomst rechtvaardigen. Opzegging met onmiddellijke ingang kan in ieder geval geschieden in de in 5.1 sub h en 5.2 sub e genoemde gevallen.

5.4 Zorgvrager kan in het geval Stichting BOKS voor de zorg een vergoeding ontvangt van de Gemeente de overeenkomst schriftelijk tussentijds opzeggen op elke dag van de kalendermaand.

5.5 Onderaannemer kan de overeenkomst Stichting BOKS tussentijds opzeggen met in achtneming van een opzegtermijn van twee maanden.

5.6 Alvorens Stichting BOKS de overeenkomst opzegt om de redenen genoemd in 5.1 sub d, e of f zullen Stichting BOKS en Zorgvrager/Onderaannemer met elkaar in overleg treden over de mogelijkheid tot aanpassing van de overeenkomst.

5.7 Indien Zorgvrager een gemaakte afspraak wenst te annuleren dient zij dit twee werkdagen voor de afspraak aan Stichting BOKS kenbaar te maken. De kosten van de afspraak zullen dan niet in rekening worden gebracht.

 

Artikel 6 – Annulering Training/ Opleiding

6.1 Annulering voor aanvang van de Trainings- of Opleidingsdag geschied per e-mail: info@stichtingboks.nl .

6.2 Bij annulering meer dan twee maanden voor aanvang wordt 50% van de totale trainings- of opleidingskosten in rekening gebracht.

6.3 Bij annulering korter dan twee maanden voor aanvang wordt het gehele verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

6.4 Bij Annulering is het de Wederpartij toegestaan om de training- of opleiding door een andere cursist te laten volgen. De Wederpartij dient dit één week voor aanvang van de training- of opleiding kenbaar te maken bij Stichting BOKS

 

Artikel 7 – Indicatie/Beschikking/Gezinsplan

7.1 Zorgvrager die Zorg in natura (Z.I.N.) ontvangt dient over een geldig Indicatiebesluit, dan wel Beschikking, dan wel Gezinsplan te beschikken.

7.2 Indien de zorgvraag zich naar aard en omvang zodanig ontwikkelt dat Stichting BOKS geen verantwoorde zorg kan leveren binnen de grenzen van het Indicatiebesluit, dan wel Beschikking, dan wel Gezinsplan, wordt in samenspraak met de Zorgvrager / zijn Wettelijke Vertegenwoordiger/ zijn Belangenbehartiger of de betrokken onderaannemer een gemotiveerd schriftelijk verzoek gedaan door Stichting BOKS voor een nieuw Indicatiebesluit, dan wel Beschikking, dan wel Gezinsplan bij het daartoe relevante indicatie orgaan.

 

Artikel 8 – Verhindering/overmacht

8.1. Wanneer Stichting BOKS bij uitvoering van de overeenkomst door overmacht verhinderd is verplichtingen tegenover Zorgvrager/Onderaannemer/Wederpartij na te komen, heeft de Stichting BOKS het recht de overeenkomst niet of niet verder uit te voeren, of de uitvoering op te schorten, zonder gehouden te zijn tot enige schadevergoeding of garantie. De financiële afwikkeling zal alsdan in onderling overleg tussen Stichting BOKS en Zorgvrager/Onderaannemer/Wederpartij worden geregeld. Ingeval er voor de uitvoering van de opdracht onvoldoende ter zake kundige onderaannemers zijn, is Stichting BOKS, zonder dat zij enige schadevergoeding verschuldigd is, gerechtigd de overeenkomst te beëindigen dan wel een alternatief te bieden.

8.2. Onder overmacht wordt verstaan: elke van de wil van partijen onafhankelijk c.q. onvoorzienbare omstandigheid, waardoor nakoming van de overeenkomst redelijkerwijs niet meer van Stichting BOKS kan worden verlangd. Hieronder wordt in ieder geval begrepen: het niet voldoen van Onderaannemers aan hun verplichtingen, werkstaking, bovenmatig ziekteverzuim van de onderaannemers van Stichting BOKS, transportmoeilijkheden, brand, overheidsmaatregelen en bedrijfsstoringen.

 

Artikel 9 – Aansprakelijkheid

9.1. Deelname aan zorg, begeleiding of behandeling geschiedt voor eigen risico. Stichting BOKS is nimmer aansprakelijk voor schade als gevolg van waardevermindering van goederen of welke andere schade dan ook, welke direct of indirect gevolg zijn van de door Stichting BOKS/Onderaannemer geleverde diensten. Bij verstrekking van de opdracht verklaart Onderaannemer dat hem of haar niets bekend is aangaande de gezondheidstoestand, persoonlijke situatie en/of zakelijke situatie van Onderaannemer, op grond waarvan deelname niet verantwoord zou zijn.

9.2 Stichting BOKS en haar Onderaannemers zijn nimmer aansprakelijk voor enige directe en/of indirecte schade van de Zorgvrager/ Wederpartij waaronder mede begrepen gevolgschade, gederfde winst, immateriële schade en bedrijfsschade, dan wel schade als gevolg van aansprakelijkheid jegens derden. 

9.3 Iedere aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat in het betreffende geval onder de toepasselijke bestuursaansprakelijkheidsverzekering en/of aansprakelijkheidsverzekering van de Onderaannemer wordt uitbetaald.

9.4 Indien en voor zover om welke reden dan ook geen uitkering door de bestuursaansprakelijkheidsverzekering en/of aansprakelijkheidsverzekering van de Onderaannemer plaatsvindt, is iedere aansprakelijkheid van Stichting BOKS en haar Onderaannemers beperkt tot een bedrag dat is gemoeid met de overeenkomst met een maximum van drie maanden.  

9.5 Stichting BOKS en haar Onderaannemers zijn nimmer aansprakelijk voor tekortkomingen van of schade veroorzaakt door derden.

 

Artikel 10 – Verplichtingen van Zorgvrager

10.1 Zorgvrager verleent naar beste kunnen de medewerking die redelijkerwijs nodig is voor het uitvoeren van de Zorgovereenkomst.

10.2 Zorgvrager is gehouden alle gegevens en schriftelijke stukken die Stichting BOKS/Onderaannemer in redelijkheid nodig heeft voor het goed uitvoeren van de zorgverlening, tijdig ter Beschikking te stellen.

10.3 Zorgvrager is verplicht Stichting BOKS/Onderaannemer meteen te informeren over feiten en omstandigheden die voor de uitvoering van de Zorgverlening van belang kunnen zijn.

10.4 Zorgvrager staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de ter hand gestelde gegevens en schriftelijke stukken.

10.5 Zorgvrager onthoudt zich van gedrag dat schadelijk is voor het welzijn van andere zorgvragers, bezoekers, Onderaannemers en Stichting BOKS.

 

Artikel 11 – Dossiervorming, geheimhouding en privacy

11.1 Stichting BOKS/Onderaannemer richt een dossier in met betrekking tot de zorgverlening voor Zorgvrager. In het dossier wordt aangetekend de relevante gegevens over de Zorgvrager en de gegevens die direct verband houden met de zorgverlening.

11.2 Het Begeleidings-/zorg-/trajectplan maakt deel uit van het dossier.

11.3 Stichting BOKS/Onderaannemer draagt zorg dat in beginsel aan anderen dan Zorgvrager geen inlichtingen over Zorgvrager dan wel inzage in of afschrift van het dossier worden verstrekt. Het verstrekken gebeurt ook dan alleen voor zover daardoor de persoonlijke levenssfeer van een ander niet wordt geschaad. Stichting BOKS / Onderaannemer handelt conform de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

11.4 Aan degenen die rechtstreeks betrokken zijn bij de uitvoering van de overeenkomst en hun vervangers kan zonder toestemming van Zorgvrager inlichtingen of inzage worden gegeven, voor zover nodig voor de uitoefening van hun werkzaamheden.

11.5 Door de ondertekening van de overeenkomst geeft Zorgvrager toestemming voor het gebruik van gegevens met betrekking tot Zorgvrager ten behoeve van zorg ondersteunende functies, zoals dossierbeheer, financiële afwikkeling, intercollegiale toetsing, intervisie, supervisie, opleiding, kwaliteitsbewaking en kwaliteitsbevordering.

11.6 Bij Zorg in natura (Z.I.N.) verleent de Stichting BOKS/Onderaannemer medewerking aan het verstrekken van gegevens ten behoeve van de controles door daartoe bevoegden dan wel de Gemeente/ Wederpartij voor zover deze controles worden uitgevoerd in overeenstemming met de privacywetgeving.

11.7 Door de ondertekening van de overeenkomst in het kader van Hoofd- en Onderaannemerschap geeft de Onderaannemer toestemming voor het gebruik van gegevens door de Zorgaanbieder met betrekking tot de Zorgvrager ten behoeve van zorg ondersteunende functies, zoals dossierbeheer, financiële afwikkeling, intercollegiale toetsing, intervisie, supervisie, opleiding, kwaliteitsbewaking en kwaliteitsbevordering.

 

Artikel 12- Klachten

12.1 Stichting BOKS beschikt over een klachtenregeling die voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). De klachtenregeling ligt ter inzage bij Stichting BOKS/Onderaannemer en is zichtbaar op de website en wordt op verzoek van Zorgvrager toegestuurd.

12.2 Onderaannemer beschikt over een klachtenregeling die voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (wkkgz), en aansluiting bij een klachtencommissie.

 

Artikel 13 – Onderaanneming

13.1 Onderaanneming wordt vastgelegd in een aparte overeenkomst met Stichting BOKS en Onderaannemer. Op deze zijn de Algemene Voorwaarden zoals hierin beschreven van toepassing.

13.2 Zorgvrager is gehouden Onderaannemer in de gelegenheid te stellen een tekortschieten in de nakoming van de Overeenkomst binnen een redelijke termijn te herstellen.

13.3 Zorgvrager/ Wederpartij is aansprakelijk voor schade die Stichting BOKS/Onderaannemer lijdt als gevolg van een toerekenbare tekortkoming van Zorgvrager in de uitvoering van de Overeenkomst.

 

Artikel 14 – Betalingen

14.1 Bij zorgverlening op basis van Z.I.N (Zorg in Natura) declareert Stichting BOKS/Onderaannemer de kosten van de overeengekomen zorg- en dienstverlening bij de Gemeente waarmee Stichting BOKS/Onderaannemer op grond van de jeugdwet een overeenkomst heeft gesloten.

14.2 Indien Zorgvrager aanvullende zorgverlening wil ontvangen die niet onder ZIN valt of die buiten het Indicatiebesluit, dan wel de Beschikking, dan wel het Gezinsplan valt, komt deze voor rekening van Zorgvrager. Aanvullende zorgverlening levert de Stichting BOKS/Onderaannemer uitsluitend op basis van een schriftelijke overeenkomst met Zorgvrager. Het Stichting BOKS/Onderaannemer toegestaan een voorschot in rekening te brengen. De door Stichting BOKS/Onderaannemer verstuurde facturen dienen binnen 14 dagen te worden betaald.

14.3 Reclamatie over facturen dient schriftelijk te worden gedaan en wel binnen acht werkdagen na de verzenddatum van de factuur.  Het indienen van een reclamatie ontslaat Zorgvrager/Onderaannemer/Wederpartij niet van zijn betalingsverplichtingen jegens Stichting BOKS.

 

Artikel 15 – Toepasselijk recht

15.1 Alle overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, alsmede deze algemene en/of bijzondere voorwaarden, worden beheerst door het Nederlands recht.

15.2 Geschillen naar aanleiding van de algemene voorwaarden en de overeenkomsten die op deze voorwaarden zijn gebaseerd, zullen worden behandeld door de bevoegde rechter in het arrondissement waarin Stichting BOKS, dan wel Onderaannemer is gevestigd.

15.3 In afwijking van het eerder gestelde kunnen Stichting BOKS/Onderaannemer en Zorgvrager overeenkomen dat voorafgaand aan de behandeling van een geschil eerst een beroep wordt gedaan op een erkend mediator, dan wel een door beide partijen geaccepteerde onafhankelijke persoon.

15.4 Eventuele reclamatie worden door Stichting BOKS/Onderaannemer slechts in behandeling genomen voor zover deze binnen acht werkdagen na levering van de betreffende dienst aan Stichting BOKS/Onderaannemer schriftelijk kenbaar zijn gemaakt onder nauwkeurige opgave van de aard en de grond van de klacht.

15.5 Alle ten behoeve van de invordering te maken gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten komen voor rekening van Zorgvrager/Onderaannemer/Wederpartij. De buitengerechtelijke incassokosten bedragen tenminste 15% van het door Zorgvrager/Onderaannemer/Wedepartij verschuldigde bedrag, met een minimum van € 100,00. Op de overeenkomsten en de uitvoering daarvan is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen.

 

Artikel 16 – Slotbepalingen

16.1 Indien en voor zover op grond van de redelijkheid en billijkheid of het onredelijk bezwarend karakter op enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden geen beroep kan worden gedaan, komt aan de desbetreffende bepaling wat betreft de inhoud en strekking in elk geval een zoveel mogelijk overeenkomstige betekenis toe, zodat daarop wel een beroep kan worden gedaan.

16.2 De nietigheid, de vernietiging of het buiten beschouwing laten van een bepaling van deze Algemene Voorwaarden of een deel daarvan heeft niet tot gevolg dat de overige bepalingen, respectievelijk de resterende gedeelten van de bepaling, nietig zijn, worden vernietigd, respectievelijk buiten beschouwing worden gelaten.

16.3 Indien Stichting BOKS in een voorkomend geval niet de strikte naleving van deze Algemene Voorwaarden verlangt, brengt dit niet mee dat deze voorwaarden niet van toepassing zouden zijn of dat Stichting BOKS het recht zou verliezen om in toekomstige, al dan niet soortgelijke, gevallen de strikte naleving van deze voorwaarden te verlangen.